HockeyNews
PLUS

Målvakten lämnar Brynäs efter tre månader – hit flyttar Karhunen

(26496) Tomi Karhunen Brynäs
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 8 februari 2023

FacebookXWhatsApp

Det fortsätter att röra på sig på målvaktssidan i Brynäs.

Den finländske målvakten Tomi Karhunen lämnar klubben efter bara tre månader. På onsdagen blev ny klubbadress klar för honom.

I förra veckan slog Brynäs till med en storvärvning då den finländske VM-guldmålvakten Jussi Olkinuora hämtades in från NHL-klubben Detroits organisation.

Med både Olkinuora och välmeriterade Anders Lindbäck ska Brynäs stå sig starkt inför slutspurten av grundserien och i kampen runt strecken i SHL-tabellen.

LÄS MERFinska guldhjälten klar för spel i Sverige

Det gör att Tomi Karhunen, som värvades in den 9 november som ersättare till Veini Vehviläinen, lämnar Brynäs. Det berättar klubben på sin hemsida under onsdagen. Vart 33-årige Karhunen flyttar är inte officiellt mer än att han har valt att söka sig vidare.

När Jussi Olkinuora debuterar för Brynäs i SHL kommer Gävleklubben att ha haft fem målvakter som har spelat i SHL den här säsongen: Anders Lindbäck, Veini Vehviläinen, Tomi Karhunen, Oliver Håkanson (på lån från Almtuna) och Olkinuora.

Tomi Karhunen är klar för Bern i Schweiz där han får en liknande reservroll som i Brynäs. Han har tidigare spelat för klubben.

– Vi har skrivit kontrakt med Tomi som ett skydd mot eventuella skador. Han känner klubben, några av spelarna och kommer att göra vårt målvaktsteam ännu starkare, säger Berns sportchef Andrew Ebbett till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!